ازدواج به موقع
ازدواج به موقع
دختران و پسران با پیشنهادهای گوناگونی در رابطه با سن مناسـب ازدواج رو برو هستند که هریـک از آن ها بر محوری خاص، تاکید میکند. نباید از یاد ببریم که ازدواج، برای رفع نیاز های طبیعی و پاسخ گویی به قانون خلقت انجام می شود. اگر به این نیازهای طبیعی در زمان و موقعیت مناسب پاسخ داده نشود، مانند سایر نیازها، اختلالات و مشکلات خاص خود را به دنبال دارد و آسیبهای جبران ناپذیر روانی، اخلاقی و اجتماعی وارد میکند.
اهمیت ازدواج از دیدگاه روایات
پیامبر اکرم(ص) می فرماید: کسی که ازدواج کند، نصف دین خود را حفظ کرده است پس، باید برای حفظ نیم دیگر آن تلاش کند.
ایشان همچنین می فرماید: برای دختران و پسران خود امکان ازدواج را فراهم کنید تا خداوند اخلاقشان را نیکو کند و در رزق و روزی آنها توسعه دهد و عفاف و غیرت آنها را زیاد گرداند.
امام صادق(ع) نیز می فرماید: دو رکعت نماز شخص متأهل، برتر از هفتاد رکعت نمـازی است که شخص مجرد می خواند.
فواید ازدواج به موقع
1. شادابی و نشاط
2. سلامت جسمی و روحی
3. رشد طبیعی
4. احساس رضایت درونی
5. تعادل در احساس و رفتار
6. خوش رویی و خوش خلقی
7. کاهش فشار جنسی و سلامت اخلاقی جامعه
8. کاهش روابط نامشروع و آسیب های اجتماعی و روانی
زندگی یک جوان در کنار کسی که همسر او محسوب میشود، چنان برکتـی برای جسـم و روح او دارد و چنـان لذتی را به ارمغان می آورد که هیچ چیز دیگری جای آن را نمیگیرد.
اما اگر فردی بخواهد در قالبی غیر از ازدواج به نیاز جنسی خود پاسخ دهد، در آن صورت، لذت آنی برخاسته از گناه، پس از چندی روح و روان فرد را پژمرده می کند و شخصیت او را میشکند.
این گونه اشخاص، به جای برگشت به مسیر درست، برای فرار از این پژمردگی به افراط در گناه کشیده می شوند اما نمی دانند که روحشان مانند تشنهای است که هرچه بیشتر از آب دریا مینوشد، بر تشنگیاش افزوده میشود و بیقراریاش شدت می یابد.
تأخیر در ازدواج سبب افزایش فشارهای روحی و روانی، روابط نامشروع و آسیب های اجتماعی میگردد.
شرایط آمادگی برای ازدواج موفق
آمادگی برای ازدواج نیـازمند بلوغ در زمینـه های مختلف می باشد از جمله بلوغ جنسی، بلوغ عقلی، شناختی و ... بلوغ عقلی مدتی پس از بلـوغ جنسی فرا میرسد. با رسیـدن بلوغ عقـلی، جوان در مییابد که باید زندگی را بسیار جدی گرفت و برای آینده برنامه ریزی کرد.
توجه به اشتغال، ویژگی های همسر، تنظیم دخل و خرج خود و دوری از بیبرنامه بودن در امور زندگی از نشانه های بلوغ عقلی است . به همین علت پیشوایان ما همواره دختران و پسران را به ازدواج تشویق و ترغیب کرده و از پدران و مادران خواستهاند که با کنار گذاشتن رسوم اشتباه شرایط لازم برای ازدواج آنان را فراهم کنند و به خاطر برخی باورهای غلط فرزندان خود را به گناه نکشانند و جامعه را گرفتار آسیبها نسازند.
بهتر است فاصله میان بلوغ جنسی و عقلی با زمان ازدواج زیاد نشود تا تشکیل خانواده به تأخیر نیفتد.